«Я бачив багато парків в містах, але місто в парку бачу вперше», - так колись описував столицю України відомий французький політик Шарль Де Голль. З цим висловлюванням тісно пов`язана Екологічна акція «Місто у парку», яка від квітня рухається Миколаївщиною.

8 травня, у День пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, колектив Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького долучився до участі в ній.

На прилеглій території бібліотекарі висадили більш як 10 саджанців клену.
 
«Місто у парку» у квітні ініціювали Миколаївська обласна громадська організація «Об`єднання економістів» й журнал «Економіст», головний редактор Олексій Мірошниченко.
 
«Створювати локальні зелені, паркові зони можна дуже легко. Варто лише висадити у своїх подвір`ях, на прилеглій території у містах, селах чи селищах паростки дерев, які самі проросли й відповідно традиційні для місцевості. Я запрошую усіх охочих й небайдужих громадян долучатися до цієї акції. Пересаджуйте клени, дуби або інші дерева. Вони збережуться, виростуть і стануть окрасою наших міст й населених пунктів», - зазначає Олексій Мірошниченко.
 
Екологічна акція «Місто у парку» триває. Від початку її учасниками вже стали освітяни Миколаївщини, жителі об`єднаних територіальних громад й миколаївці.
 
© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору