Останній день лютого в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького ознаменувався несподіваною й дуже приємною зустріччю.  

До директорки Інги Хоржевської завітали гості з Нового Бугу: депутат Миколаївської обласної ради 7-го скликання Олександр Бондар й художник, педагог, дослідник історії рідного краю Володимир Галущенко.

Вони привезли колективу подарунки. Книжковий фонд Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького поповнився двома виданнями.

Одне з них – «Згук батьківської бандури». Автором ідеї видання й упорядником виступив Володимир Вікторович. Книга присвячена українському письменникові родом з Нового Бугу Спиридону Черкасенку.
 
«Багато писали про Черкасенка. Ось зібрався матеріал і ми видали книжку. Вона побачила світ завдяки Олександру Бондарю. Друкувалася вона в нашому місцевому видавництві. Можна було б і в іншому. Але ми дійшли висновку, що оскільки мова йде про нашого земляка, то й друкуватимемо у своєму видавництві», - поділився з Інгою Хоржевською Володимир Галущенко.
 
Збірку видано невеличким накладом 2019 року коштом бюджетного фінансування Новобузького району в рамках програми підтримки книговидання й безпосередньої підтримки й участі в проєкті Олександра Бондаря.
 
«Цю ідею Володимир Вікторович виношував близько двадцяти років. Готував матеріал. Більшою мірою у книзі його праця. За можливості у нас в планах видати додатковий наклад книги у твердій палітурці. Оскільки перший вийшов малою кількістю примірників. Вона є у новобузькій бібліотеці. Плюс розповсюдили її у наших шкільних бібліотеках. Також спільно ухвалили рішення, щоб вона обов`язково була у миколаївських бібліотеках», - зазначив Олександр Бондар.
 
«Згук батьківської бандури» буде корисною учителям шкіл, студентам, краєзнавцям й всім небайдужим до історії Миколаївщини.
 
І ще один подарунок – це проєкт «Пізнай свій Новий Буг». В ньому читачі матимуть змогу познайомитися із творчістю художника Володимира Галущенка, який через свій талант звертає увагу на місця навколо нас.
 
 
© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору