Якщо ви втомилися від навмисного позування, тотального фотошопу і хочете побачити природну жіночу красу та справжні емоції ласкаво просимо на виставку жіночих портретів миколаївського фотографа – ентузіаста Павла Деменського. 

Експозиція відкрилась в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького ввечері 1 березня.

Його музи – зрілі жінки та юні дівчата. Найчастіше автор працює у жанрі «Ню», але полюбляє і портрет та предметне фільмування, пейзажі й репортажі.
 
Зокрема виставка, присвячена усім жінкам світу, складається з 25 жіночих портретів. Кожен з них – окрема, неординарна історія, романтичний або пристрасний танець.
 
«Я дуже багато спілкуюся і дуже мало фотографую. І поки я не відчуваю людину – жінку, дівчину поки в нас не настає якесь взаєморозуміння, як чоловіка та жінки. Поки ми не починаємо, так би мовити, танцювати, я не можу нічого знати. Коли ми почали танцювати є, що знімати», - говорить Павло.
 
Павло Деменський впевнений, що краса врятує світ. Саме тому він фотографує жінок, присвячує їм вірші й наприкінці фотосесії кожній музі цілує ручку. А під час процесу говорить з героїнями про людські стосунки, мрії та втілення задуманого у життя. На творчість фотограф може витратити й цілей день. Водночас відзняти лише невелику серію кадрів. Головне, встановити контакт. Налагодити діалог. Іноді це приносить неочікувані результати. Як от в Олесі Жерегі. Участь у фотосесії Павла Деменського допомогла жінці знайти себе у новій професії.
 
«Це була непроста фотосесія. Це Паша, як друг, він хотів мені трошки допомогти попрацювати з моєю самооцінкою. І так, це допомогло. Після цієї фотосесії було прийнято рішення стати психологом. І саме після цієї фотосесії я відразу пішла вступати у цей університет. Здала ЗНО до магістратури. Зараз я краща студентка закладу»,- пригадує пані Олеся.
 
Роботи Пабло Інкогніто можна придбати. Частину зібраних коштів з реалізації портретів чи донатів фотограф планує передати волонтерам, які допомагають мешканцям деокупованих населених пунктів Миколаївщини та Херсонщини, а також на розвиток дитячого образотворчого мистецтва.
 
«Якщо люди захочуть придбати якусь роботу, або просто залишити кошти завдяки задоволенню, що подивились гарні портрети, то ми ці кошти передамо знайомим, які возять вантажі на Херсонщину. Тільки деокуповану. Бійцям. Там постійно потрібні гроші. Є куди їх діти. Або хтось захоче подарувати цій жінці її портрет, придбати. То теж буде гарно», - зазначає Павло Деменський.
 

 

 
 
© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору