«Весняні вишиванки» - під такою назвою 30 березня в Центрі сучасного читання «МАРКО» Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького відкрилась виставка пластилінових портретів учнів 2 б класу Миколаївської дитячої художньої школи, директорка Євгенія Кручиніна.

Творчість в житті кожної дитини дуже незамінна. Її присутність сприяє повноцінному розвиткові покоління, яке підростає, формуванню світогляду й пізнання навколишнього світу, дрібної моторики у дітлахів.

Малювання пластиліном поєднує в собі об`ємне зображення й плоский живопис.
 
«Для мене пластилін – це нові можливості, нові текстури, новий формат роботи. Діти працюють з об`ємом. Додатково моторика для них. Роботи, які представлені на виставці, дітей віком від 5 до 10 років. Це якраз той час, коли треба займатися моторикою.
 
Розроблення руки. Ви бачите, як у свої роботи вони вкладали багато часу. Це дуже круто», - говорить Владислав Солопієнко, викладач Миколаївської дитячої художньої школи.
 
Владислав Солопієнко – дизайнер одягу. Проте різкою зміною життєвого шляху він дуже задоволений. В роботі з дітьми знаходить натхнення. Що природно підштовхує юних митців, його вихованців до творчості. За пів року навчання це вже їх друга виставка у бібліотеці.
 
«Вчені кажуть, якщо дитина займається ліпленням, щось працює пальцями, то вона розвиває мозок свій. Інтелект. Тому діти у ці воєнні часи чомусь дуже полюбляють працювати з пластиліном. А нам це взагалі подобається. Зараз в магазинах великий вибір цього матеріалу. Тому і нам дуже добре, і дітям подобається», - акцентує директорка Миколаївської художньої школи Євгенія Кручиніна.
 
Незабутнє свято творчості із загадками, руханками й частуванням смаколиками маленьким гостям Центру сучасного читання «МАРКО» подарували провідна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Олександра Ромашова й бібліотекарка I категорії відділу обслуговування користувачів Центральної міської бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького Катерина Дорошенко.
 

 

Більше фото тут

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору