03 квітня у Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького презентували книгу та мультфільм «Книга-мандрівка. Миколаїв» в рамках реалізації благодійного патріотичного проєкту про Україну «Книга-мандрівка. Міста».

Він спрямований на підтримку прифронтових міст України. Книги та мультфільми будуть присвячені Миколаєву, Харкову, Чернігову, Сумам, Запоріжжю та Києву. Вже світ побачили дві з них. Зокрема відбулась прем’єра перших мультфільмів та презентація книг про Харків й Чернігів.

«Ми хотіли зібрати фразу на полицях, щоб ця фраза була: «Одна єдина Соборна Україна». І кожне місто – це є літера. На початку було заплановано на перші п`ять книжок. Це прифронтові міста півдня та сходу», - зазначає Ірина Тараненко, засновниця креативної агенції Green Penguin, співзасновниця анімаційного видавництва Books&Cartoons та співавторка книги.
До команди авторів «Книга-мандрівка. Миколаїв» увійшли Брати Капранови, Ірина Тараненко, Марта Лешак, Марія Воробйова. Унікальне видання - перша абетка про місто на воді. Кожна літера — це ДНК міста, унікальна риса, без якої немислима його захоплива історія.
 
«Але я сподіваюсь, що цих книжок в майбутньому буде більше. І це будуть не лише про великі міста або про обласні центри. Я мрію зробити й про маленькі містечка і селища. Тому що вони того варті. Сподіваюсь воно знайде відгук у читачів. Тому що ми відчуваємо, як ми повертаємо…ну, не ми, а те, що зараз сталося, повагу повертаємо, привабливість внутрішнього туризму. І люди все більше цікавляться своєю історією, своїми містами. Саме на це націлений проєкт», - акцентує пані Ірина.
«Книга-мандрівка. Міста» — унікальна патріотична серія розповідей про українські міста, яка реалізується одночасно у двох форматах: мультфільми та книжки. Мультфільми виходять на YouTube-каналі проєкту. Друкованою частиною проєкту займається «Видавництво Старого Лева».
 
Авторами текстів стали відомі українці, зокрема Ірена Карпа та Сергій Жадан.
 
«Дуже важливо, що саме такі дитячі книжки допоможуть поколінню, яке підростає, зрозуміти історію нашого міста. Зрозуміти, що наша країна складається саме з таких міст, які є українськими містами. І жодним чином з «товаріщєм лєніним» не пов`язані. Дякую вам за вашу роботу. Мені дуже приємно, що сьогодні серед шести міст, які тут зображені на цьому банері, є місто Миколаїв. І я хотів би, щоб ми продовжували з вами співпрацю. Щоб ваша робота розвивалася. І не лише вперед до інших міст України, але й вширшки. Щоб на наступну аудиторію, більш дорослу, ви робили якусь цікаву літературу», - наголосив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.
 
Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Серед друзів та партнерів проєкту — Укрзалізниця, 1+1 media, Київстар ТБ, Моршинська, журнал VIVA та відомі українці, які підтримують свої рідні міста.
 

 

Більше фото тут

 

© 2020-2024 ЦМБ ім. М.Л. Кропивницького Всі права захищені
Розробник web-studio NaturalArt
Угору